Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
HaberlerNijeryaÖrnek İnsanlar

300 Hristiyanın Hayatını Kurtaran İmam

23 Haziran’da Nijerya‘nın Nghar Yelwa köyünde düzenlenen saldırılarda 83 yaşındaki cesur İmam Hristiyanlara sığınak oldu. Nijerya Cumhurbaşkanı Muhammadu Buhari oynadığı rolden ötürü tanışmak ve ulusal bir onur plaketi vermek için imamı davet etti. Punch gazetesinin haberine göre, başbakanın bu daveti, Fulani çobanları Barkin Ladi LGA‘da 15 yerleşkeyi bastıktan sonra İmam Abdullah Abubakar‘ın 300 kişiyi kurtardığını açıklayan raporlardan sonra gerçekleşti.                                                                        

İmam Abubakar ise şunları söyledi:

Kadınları kendi evimde sakladım. Ondan sonra erkekleri camiye aldım ve orada sakladım.

Cumhurbaşkanı Buhari, İmam’ı bulmak için Plato Eyaleti Valisi Simon Lalong‘a talimat verdi. Vali Lalong, üç gün sürecek barış ve güvenlik konulu konferansın açılış töreninde Cumhurbaşkanının İmam Abubakar için planını şöyle anlattı:

Cumhurbaşkanı bana bir el sıkışması için İmam Abdullahi Abubakar’ı getirmemi söyledi, bunu ulusal bir onurlandırma izleyecek. Bu adam için ne yapacağımı ben de planlamaktayım.

  Vali Simon Lalong sözlerine şu ifadelerle devam etti:

Bunu geçmiş yaşına rağmen yapmasının sebebi sadece Plato Eyaletinde değil, genel olarak Nijerya’da barışın nasıl uygulanıp, sürdürüleceğini bize öğretmek. Sadece Barkin Ladi LGA halkını ya da sadece Plato Eyaleti halkını kurtarmakla kalmadı, bu ülkenin bütününü kurtardığını düşünüyorum çünkü 300 yaşam küçük bir sayı değil. Yani, Abdullahi Abubakar, bu yaptığın hareketin karşılığını ancak Allahu Teala verebilir.

Başkan ile el sıkışma ve ulusal onurlandırma için buluşma sürecini beklediklerini söyleyen Vali, 83 yaşındaki İmam’ın Sayın Cumhurbaşkanı ile el sıkışmaktan mutlu olacağını ifade etti.

Mevcut istatistik raporlarına göre Nijerya, yaklaşık 200 milyon insanla Dünyadaki en kalabalık 3. ülkedir. İslam, bu Batı Afrika ülkesinde çoğunluk dinini % 47,3 oranında teşkil etmekte, geri kalan ise Hristiyanlık ve ondan fazla din arasında paylaşılmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu