HaberlerTürkiye

7. İİT Helal Expo 2019 Fuarı Kapılarını Ziyaretçilere Açıyor

Dinimiz gereği hassasiyet gösterilmesi gereken bir husustur; helallik konusu. Öyle ki Rabbimiz Maide suresi 100. ayette mealen şöyle buyurur:

De ki: Pis ile temiz, pis olan şeyin çokluğu hoşuna gitse bile, bir değildir. Ey akıl sahipleri, Allah’tan sakının! Belki kurtuluşa erersiniz.

Ayetle de desteklendiği şekliyle biliyoruz ki kötü olanın çokluğu ve kuvvetli oluşu daha sevimli gözükse bile haram olan helal olanla, iyi olan kötü olanla, zarar veren fayda verenle bir değildir. Helale, iyiye giden yolu belki bir adım da olsa yaklaştıran, yakın zamanda faaliyete geçecek olan helal pazara dair güzel bir fuar haberinden bahsedeceğiz sizlere.

Gerçekleşmesi beklenen organizasyon 7. İslam İşbirliği Teşkilatı Helal Expo ve eş zamanlı düzenlenecek olan Dünya Helal Zirvesi, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayesinde 28 Kasım-1 Aralık 2019 tarihleri arasında, “Tüm Nesiller için Helal: Ailenin ve Gençliğin Önemi” temasıyla, Yenikapı İstanbul Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde helal ekonominin paydaşlarını bir araya getirecek. Bu fuarın, dünyanın en büyük ve etkili helal fuarı olması hedefleniyor.

‘Helal’ denilince akıllara sadece gıda gelebilir fakat bu fuar ile de görüyoruz ki Helal Pazar; yiyecek-içecek, gıda işleme-paketleme, “hotel, restaurant, cafe” (HORECA), kozmetik, kişisel bakım, sağlık ürünleri, İslami finans, medya, kamu kurumları, helal belgelendirme, sivil toplum kuruluşları ve eğitim alanını da kapsayan geniş bir alana sahip aslında. Geniş kitleye hitap eden ve pek çok standa kapılarını açan fuar, 14 bin metrekarelik sergi alanı içerisinde 4 gün boyunca 35 ülkeden 400’e yakın profesyonel katılımcıyı, 40 bine yakın ziyaretçiyi ve 9 bine yakın yabancı delegeyi ağırlamaya hazırlanıyor.

helal yemek

Dünya Helal Zirvesi Organizasyonu’ndan yapılan açıklamaya göre etkinlik, Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İslam Ülkeleri Standartları ve Metroloji Enstitüsü (SMIIC), İslam Ticareti Geliştirme Merkezi (ICDT) iş birliğinde ve ‘Discover Events’ organizasyonunda düzenlenecek. İlgili bakanlıkların ve resmi kuruluşların katkı ve destekleri ile organize edilen 7. İİT Helal Expo ve Dünya Helal Zirvesi açılış programının, Türkiye Cumhuriyeti Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleri ile gerçekleştirilmesi öngörülüyor.

Türkiye’de Helal Gıda Pazarı Her Geçen Yıl Büyüyor

Anadolu Ajansı haberinde görüşlerine yer verilen Dünya Helal Zirvesi Organizasyonu Başkanı ve Discover Events Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Ete, Müslüman nüfusunun hızla arttığını belirterek, buna bağlı olarak da tüketim ihtiyaçlarının yükseliş gösterdiğini belirtiyor ve şöyle ekliyor:

Ülkemiz helal hassasiyetinin yüksek olduğu sayılı ülkelerden. Dünyada her geçen yıl helal yaşam konusunda farkındalık artarken ortak standartların varlığının önemi hissediliyor. Türkiye’de ortalama 15 milyar dolara yaklaşan helal gıda pazarı, her yıl yüzde yüz büyüyor. İç pazarın bu yıl yaklaşık 30 milyar doları bulmasını bekliyoruz. Türkiye, ihracat tarafında ise hızlı bir büyüme yaşıyor ki bu da bizim için son derece sevindirici.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu