Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Islam i hele verdenFilippinerne

5 spørgsmål om Islam i Filippinerne

Vi fortsætter vores rejse med “Islam i Verden” serien. Denne gang ser vi på Filippinerne, et sydøstasiatisk land, der består af 7100 øer og huser omkring 100 forskellige etniske grupper. Lad os nu vende blikket mod det muslimske samfund blandt disse farverige kulturer og søge svar på de spørgsmål, vi undrer os over om befolkningstal, islamiseringsprocessen, berømte moskeer, vigtige personligheder og de problemer, de står over for.

Hvor mange muslimer bor der i Filippinerne?

Filipinlerde ne kadar Musluman yasiyor

Ifølge folketællingen i 2018 udgør Filippinerne 1,39% af verdens befolkning med en befolkning på 105.466.000. I dette land, som har den største kristne befolkning i Asien, er ca. 80% af befolkningen katolikker, og 15% er muslimer. De resterende 5% er protestanter, buddhister, medlemmer af nogle indfødte sekter og hedninge.

Hvornår og hvordan kom islam til Filippinerne?

Filipinlere Islam ne zaman ve nasil ulasti

Filippinernes første kontakt med islam fandt sted i det 9. og 10. århundrede med deres deltagelse i den søhandel, der strakte sig fra Det Røde Hav til Det Kinesiske Hav, som hovedsageligt var under muslimernes kontrol. En muslimsk købmand af arabisk oprindelse kom til øen Jolo. Her giftede han sig med datteren af en herskende familie og konverterede den lokale befolkning til islam. Islam begyndte at sprede sig hurtigt, da den første sultan af Sulu, Sharif Abu Bakr al-Hashim, organiserede Jolo og de omkringliggende øer i henhold til islamiske principper.

Hvilke moskeer er mest kendt i Filippinerne?

Sultan Haji Hassanal Bolkiah Mosque, den største moské på Filippinerne, blev bygget i 2011 i Cotabato City. I denne moské, hvis kuppel og minareter er guldbelagte, kan 15.000 mennesker tilbede på samme tid. Dimaukom-moskeen, som ligger i Maguindanao City, tiltrækker sig opmærksomhed med sin lyserøde farve. Moskeen blev malet i denne farve for at repræsentere fred og kærlighed. Den blev bygget af kristne arbejdere for at understrege sammenhold og solidaritet.

Hvem er de vigtigste personligheder, der har udført islamiske studier i Filippinerne?

Filipinlerde Islam adina calismalar yapan en onemli sahsiyetler kimlerdir 1

En af de fremtrædende personer, der udfører islamisk arbejde i Filippinerne, er Selamet Hashim, lederen af Moro Islamic Liberation Front (MILF). Født den 7. juli 1942 i byen Pikit, forlod Hashim sin gymnasieuddannelse og tog på pilgrimsrejse. Hans familie hørte først fra ham et år senere.  Da han blev kontaktet, blev det afsløret, at han havde studeret islamiske videnskaber hos Sheikh Zawawi efter sin pilgrimsrejse. Under sin uddannelse her fokuserede han kun på at læse.

Så meget, at der var perioder, hvor han besvimede på grund af overdreven læsning. Da han vendte tilbage til Bangsamoro, arbejdede han for at overvinde manglerne i Moro-samfundet inden for uddannelse. Han var blandt de vigtigste ledere for de muslimer, der kæmpede for frihed efter Jabidah-massakren. Da Hashim døde i 2003, blev Murad Ebrahim den nye leder af MILF. Og i dag fortsætter Murad Ebrahim muslimernes frihedskamp.

Hvad er muslimernes problemer i Filippinerne?

Filipinlerdeki Muslumanlarin sikintilari nelerdir 2

Det største problem for muslimerne i Filippinerne er deres egne regeringers besættelse af de områder, hvor de bor. Med konfiskeringen af naturrigdomme har regionen oplevet smertefulde økonomiske processer, som har ført til et fald i befolkningstilvæksten. Den vedvarende undertrykkelse af det muslimske folk udgør også en stor hindring for, at folk kan udleve den religion, de tror på.

Source
FilipinlerFilipinlerde İslamiyet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button