Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Islam i hele verdenØstrig

5 spørgsmål om Islam i Østrig

“I denne artikel i Islam i verden-serien fokuserer vi på Østrig, med byen Wien i særdeleshed. I vores artikel kan du finde svar på spørgsmål som Hvordan nåede islam til Østrig? Hvilke moskeer og hvilke vigtige personligheder findes der? Hvilke problemer oplever muslimer i Østrig?

Hvor mange muslimer er der i Østrig?

Avusturyadaki Musluman nufusu ne kadardir

Ifølge en undersøgelse fra 2016 har Østrig en befolkning på 8,9 millioner, hvoraf 700.000 er muslimer. Størstedelen af disse 700.000 muslimer er af tyrkisk og bosnisk oprindelse. Der er også et lille antal makedonere, arabere og iranere. Grunden til, at den østrigske befolkning består af folk fra så mange forskellige lande, er, at den østrigske stat i 1970’erne tog gæstearbejdere ind i landet.

Hvornår og hvordan kom Islam til Østrig?

Avusturyaya Islam ne zaman ve nasil ulasti

Siden det X. århundrede havde der været et lille antal muslimer i det geografiske område af Østrig. Disse muslimer var Idyll Front Bulgarians og havde sat fod på østrigsk territorium, da de ungarske lande blev annekteret. Efter både belejringen af Wien og besættelsen af Bosnien-Hercegovina steg den offentlige interesse for islam og orientalisternes akademiske arbejde.

Faktisk var antallet af muslimer i disse lande mere end 600.000. Men det virkelige møde fandt sted i 1900-tallet, da bosniske studerende kom for at studere på universitetet i Wien, og i 1960, da arbejdere blev rekrutteret. Faktisk vedtog den østrigske stat islam-loven i 1912, og i 1979 anerkendte den islam som et religiøst samfund i Østrig ved for første gang at etablere en religiøs institution. 

Hvilke berømte moskeer findes der i Østrig?

Avusturyanin en meshur camileri nelerdir

Østrigs mest berømte moské ligger i hovedstaden Wien. Den hedder Islamic Centre Vienna og er den første og eneste moské med en minaret, hvilket er grunden til, at folk af tyrkisk oprindelse kalder den “minaret-moskéen”. Bortset fra Islamic Centre Vienna er der mange moskeer, der er etableret af foreninger både i hovedstaden og i de forskellige provinser. Alle moskeer og foreninger er tilknyttet det religiøse samfund IGGÖ, den statslige organisation, som blev formaliseret i 1979.

Hvem er de fremtrædende personer, der udfører vigtige arbejde i Østrig inden for islam?

Avusturyada Islam adina calismalar yapan en onemli sahsiyetler kimlerdir

Der er både fremtrædende personligheder og vigtige organisationer, der arbejder for islam. IGGÖ (Islamic Religious Community Austria) udfører et nyttigt arbejde, der involverer alle moskeer og foreninger. Samtidig tilbyder Institut for Islamisk Religion (IRPA), som er tilknyttet universitetet og den statslige institution, uddannelse i islamisk religion og pædagogik.

Umit Vural, Ramazan Demir og Nadim Mazarweh er nogle af de fremtrædende personligheder, der arbejder i landet. Farid Hafez, Amena Shakir og Galib Stanfel er bemærkelsesværdige skikkelser inden for det akademiske felt.

Hvilke problemer har muslimerne i Østrig?

Avusturyada Muslumanlarin sikintilari nelerdir Cozum icin yapilan calismalar var mi

Et af de mest almindelige problemer for muslimer er at møde islamofobi og racisme i hverdagen. I 2015 steg den politiske uro, racismen og hadet med ankomsten af migranter. Muslimer, der bærer tørklæde, udsættes for flest fornærmelser, da de er den mest synlige gruppe.

Adfærd, forbrydelser og hverdagsfornærmelser forbundet med islamofobi registreres, og statistikker udarbejdes af Dokustelle Wien. Akademikere som Farid Hafez bekæmper islamofobi inden for politik.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button