Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Islam i hele verdenFinland

5 spørgsmål om Islam i Finland

Hvad ville du tænke, hvis vi sagde, at det er et af de mest beboelige lande i verden, globalt anerkendt for sin høje levestandard og sit uddannelsessystem? Hvad hvis vi fortalte dig, at det har en kyst ved Østersøen, at der er naturfænomener, som du ikke kan få nok af at se på, og at hovedstaden er Helsinki? Ja, vi fortsætter vores rejse med “Islam i Verden” serien. Denne gang ser vi på Finland. Lad os undersøge islam i Finland i 5 spørgsmål.

Hvor mange muslimer bor der i Finland?

Størstedelen af Finlands befolkning på omkring 5,5 millioner er kristne. I Finland, hvor der har været trosfrihed siden 1923, er 22 procent af befolkningen ateister. Antallet af mennesker, der identificerer sig som agnostikere eller ikke-troende, er stigende som følge af indvandring. Ifølge folketællingen i 2016 udgør muslimer i Finland omkring 2,7 procent af den samlede befolkning. I Finland, hvor muslimer for det meste er indvandrere, forventes den muslimske befolkning ifølge forskning at nå op på 15 procent i 2050.

Hvornår og hvordan kom islam til Finland?

Man ved, at islam er kommet til Finland gennem indvandring fra udlandet. De første muslimer i Finland var tatarer, som migrerede til landet mellem 1870 og 1920 for at handle. Fra det 20. århundrede og frem begyndte antallet af muslimer i landet at stige hurtigt på grund af indvandring. Antallet af indvandrere og muslimer i Finland steg markant i begyndelsen af 1990’erne. Nye indvandrere begyndte at organisere deres egne moskeer. I 1996 gik disse grupper sammen om at danne Forbundet af islamiske organisationer i Finland. Det anslås, at omkring 1.000 finner er konverteret til islam som følge heraf. Kvinders ægteskab med muslimske mænd har også spillet en effektiv rolle i stigningen af den muslimske befolkning.

Hvilke moskeer er mest kendt i Finland?

De første moskeer i Finland blev bygget af indvandrede muslimer. Selvom der ikke er mange moskeer i Finland i øjeblikket, kan vi sige, at det største antal moskeer ligger i Helsinki, Finlands hovedstad. De mest kendte moskeer i Helsinki er Iman-moskeen, Darul Aman-moskeen og Helsinki Islamic Centre.

Hvem er de vigtigste personligheder, der har udført islamiske studier i Finland?

Islamisk arbejde i Finland udføres generelt gennem islamiske selskaber og foreninger. Den ældste af disse organisationer er “Finnish Islamic Association”, der blev grundlagt i 1925 af indvandrede muslimer. En anden fremtrædende organisation i denne sammenhæng er “Finnish Islamic Association”, der blev grundlagt i 1987. Denne organisation har en moské og et korankursus i Helsinki. Helsinki Islamic Centre, som blev nævnt i svaret på det foregående spørgsmål, er det største samfund i Finland med 2000 medlemmer. De fleste af disse organisationer er flersprogede, men de mest almindelige sprog er engelsk og finsk. Religiøse tjenester udføres på arabisk.

Hvad er muslimernes problemer i Finland?

Finland er et land, hvor folk har ret til trosfrihed. Alle kan tilhøre en hvilken som helst religion og dyrke den, som de ønsker. Derfor kan man ikke sige, at muslimer møder store vanskeligheder i Finland. Ikke desto mindre kan vi sige, at der er et problem med tolerancen over for muslimer i Finland. Faktisk siger 62% af finnerne, at islam er uforenelig med finsk kultur og værdier.

28% af finnerne siger, at de ikke kan acceptere en muslim som familiemedlem, og nogle af dem siger, at de ikke kan acceptere muslimer som naboer. Forskning viser også, at finnerne har en af de hårdeste holdninger til muslimer. Derfor er det kendt, at muslimer fra tid til anden udsættes for hadefuld tale. Så meget, at der for nylig desværre er blevet skrevet hadefuld graffiti mod islam på væggene i Helsinki-moskeen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button