Islam i hele verdenMalaysia

5 Spørgsmål om Islam i Malaysia

I vores serie om islam i verden fortsætter vi med Malaysia, et sydøstasiatisk land dannet af mere end 18.000 øer. Hvordan nåede islam Malaysia? Hvor mange muslimer bor der? Hvilke moskéer og betydningsfulde personligheder findes der i Malaysia? Du kan finde svar på spørgsmål som disse i vores artikel.

Hvor mange muslimer er der i Malaysia?

malezya insanlar

I Malaysia, hvor islam betragtes som den officielle religion, udgør 61,3% af befolkningen muslimer, 19,8% er buddhister, 9,2% er kristne, 6,3% er hinduer, konfucianister, taoister og tilhængere af andre lokale trosretninger. Malaysere udgør 57% af befolkningen, mens kinesere, indere, bumiputera og andre racer udgør resten af landets befolkning.

Hvornår og hvordan kom Islam til Malaysia?

malezya harita

Man ved, at islam først nåede Malay Peninsula’s vestlige kyst, især Malakka, gennem rejser, som arabere, persere og indiske muslimer foretog i området på grund af handel. Malakka-stat blev en vigtig magt i regionen fra slutningen af 1300-tallet. Efter at Malakka-herskerne accepterede islam i begyndelsen af det 15. århundrede, spredte islam sig hurtigt i området og spillede en central rolle i udviklingen af ​​malaysisk kultur.

Hvilke berømte moskeer findes der i Malaysia?

malezya kristal cami
Krystalmoskeen

Nationalmoskeen, en af de største moskeer i Sydøstasien, er en berømt moské med moderne design, traditionel islamisk kunst, kalligrafi og dekoration. En anden vidunderlig moské i Malaysia er Krystalmoskeen. Nogle af landets mest kendte moskeer inkluderer Sultan Abu Bakar State Mosque i Johor Bahru med sine 5 kuppeler, der symboliserer de 5 søjler i islam, Zahir Mosque også kendt som El-Ezrak Mosque, Putrajaya Mosque kendt som El-Ezrak, og Kuala Kangsar-moskeen.

Hvem er de fremtrædende personer der udfører vigtige arbejde i Malaysia inden for islam?

Hamzah Fansuri
Hamzah Fansuri

I Malaysia er en af de fremtrædende personligheder inden for islamiske studier i det 16. århundrede sheik Hamza al-Fansuri fra Kadiriyye-tarikatet. Fansuri påvirkede mange mennesker gennem sufistiske og mystiske lære gennem digte og metaforer og ydede betydelige bidrag til udbredelsen af islam. Andre sufi-navne som Sheikh al-Islam Shams al-Din Sumatrani, Nur al-Din Raniri og Abdul Rauf al-Singkili er også betydningsfulde personligheder, der har arbejdet for islam i Malaysia.

Hvilke problemer har muslimerne i Malaysia?

Malezya Musluman

I Malaysia er der tale om et samfund, der er meget etnisk, religiøst og kulturelt mangfoldigt, hvilket nogle gange kan føre til uddannelsesmæssige og politiske skel. Dette kan også give anledning til problemer vedrørende islamisk uddannelse blandt ikke-muslimer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button