Islam i hele verdenKina

5 Spørgsmål om Islam i Kina

Når man tænker på, lavkvalitets og billige varer, kampsport, verdens mest folkerige land, den berømte mur på cirka 9 kilometer og torturmetoder, hvad kommer så i tanke om? Selvfølgelig Kina. Vi behøver ikke gentage de velkendte ting. Vi søger svar på spørgsmål, som sjældent bliver diskuteret, men som vi anser for meget vigtige. Lad os sammen lære om islam og situationen for muslimer i Kina med 5 spørgsmål.

Hvor mange Muslimer er der i Kina?

Cin Nufus

Det er velkendt, at den kinesiske regering holder oplysninger om den muslimske befolkning hemmelig. Selvom det officielt angives, at der er 25 millioner muslimer i Kina, siges det, at dette tal i virkeligheden er meget højere.

Hvornår og hvordan kom Islam til Kina?

çin tüccar

Ifølge kinesiske muslimske overleveringer begyndte Kinas første møde med islam mellem 616 og 618, formidlet af Sahaba (profetens ledsagere) Sa’d ibn Abi Waqqas. Hans grav siges endda at befinde sig i Guangzhou. En anden optegnelse siger, at islam kom til Kina under Tang-dynastiet, da en udsending blev sendt af Caliph Uthman (i år 651). Kontakt og bosættelse af arabiske og iranske handelsmænd i Kina var også en vigtig faktor.

Hvilke berømte moskeer findes der i Kina?

Xi’an Revak Cami, Çin
Xi’an Portico Moské, Kina

Det siges, at de ældste moskeer i Kina er Kuang-taise-moskéen i Guangzhou, bygget mellem det 8. og det 13. århundrede, samt moskeerne i Chang’an, Ch’üanchou (Zeytun), Hang-chou og Yang-chou. Niujie-moskéen, Huashieng-moskéen, Iydgah-moskéen, Kowloon-moskeen, Islamsk Center og den Store Moské i Xi’an er nogle af de mest berømte moskéer i Kina. Udover disse er der oplyst at være over 35.000 moskéer i Kina.

Hvem er de fremtrædende personer der udfører vigtige arbejde i Kina inden for islam?

li zhi
Li Zhi

Efter at islam nåede Kina, forsøgte kinesiske muslimer først at forstå trosbekendelsen til den ene Gud og de grundlæggende begreber og har siden udført forskellige studier i denne forbindelse. Selvfølgelig tog islamsk påvirkning mange år. Fra det 12. århundrede begyndte forskellige skrifter at blive skrevet om islamske spørgsmål og de betingelser, islam kræver. Den største udvikling kom dog under Ming-dynastiets afslutning (1368-1644) og begyndelsen af ​​Qing-dynastiet (1644-1911), hvor muslimske lærde udførte arbejde med oversættelse og translitteration fra arabisk til kinesisk. Denne tradition blev senere kendt som ‘Han Book Tradition.

Nogle af de fremtrædende navne i denne periode inkluderer muslimske lærde som Wang Daiyu (d. 1660) og Yusuf Ma Chu (d. 1711). En af de førende figurer i traditionen var Liu Zhi (d. 1730). Liu Zhi var den første person, der oversatte visse dele af Koranen til kinesisk. Oversættelsen af Koranen, som blev indledt af Liu Zhi, blev senere fuldført af Ma Dexin (d. 1874). Desværre har dette manuskript ikke overlevet til vores tid. Wang Daiyu (d. 1660), Liu Zhi (d. 1730) og Ma Dexin (d. 1874) er derfor nogle af de mest betydningsfulde navne i Kina, der har bidraget til islamiske studier.

Hvilke problemer har muslimerne i Kina?

Sincan, Çin

Den største udfordring for muslimer i Kina, som verden kender, er Kinas regerings undertrykkelsespolitik over for muslimske samfund. Desværre påvirker undertrykkelse og trusler ikke kun de religiøse liv for kinesiske muslimer, men har også en ekstrem negativ indvirkning på deres daglige liv. For at løse denne udfordring håber kinesiske muslimer på støtte fra muslimer over hele verden.

Source
Li Zhi

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button