HaberlerCamiİngiltere

Ferah Mimarisiyle Bradford Cami

Camiler İslam dininde yadsınamayacak bir önem taşır. Bu dini yapılar ülkelere, şehirlere göre farklılıklar gösterebilir. Bir dini unsur olmakla birlikte camiler, kültürel bir unsur olarak da ele alınabilir.

2018’den beri düzenlenen İngiliz Beacon Cami Ödülleri’nin bu yıl 5.si düzenlendi. Planlanan gelecekteki binası ile 26 Kasım 2022 cumartesi günü Bradford Cami, bu yılki ödülün sahibi oldu. Madinat al-Zahra projesi olan yeni Bradford cami hem Müslümanlar hem de camiyi ziyaret edecek olanlar için oldukça geniş olanaklara sahip olacak gibi görünüyor.

Bradford Cami’de Sunulan Olanaklar

Oldukça ferah ve büyük bir mescit, eğitim merkezi, spor ve düğünler için çok amaçlı bir salon, hoş bir kafe, alışveriş dükkanları ve tam zamanlı konaklama tesisleri gibi bir sürü olanaklara sahip olacak.

İdare başkanı Huzaifa al- Yamani’ye göre bu proje sadece Müslümanlara değil, geniş bir topluma hitap edecek. Bu dini açıdan da Müslüman olmayan insanlarda bir samimiyet yaratacaktır şüphesiz.

Birleşik Krallık ve Avrupa’da örneği olmayan bir kurum inşa etmek, bu, herkesin hoş karşılandığı kapsayıcı bir alan oluşturmak için gelecekteki tüm projelerin temellerini atacaktır. 

Belki de bu fikir günümüzde camilere karşı olan İslamofobik baskıları azaltıcı etki yaratacak ve pozitif bir imaj sergileyecek. Ödül almış olan bu cami görüldüğü üzere birçok imkana sahip olacak gibi görünüyor. Tüm Müslümanlar ise heyecanla bu caminin hizmete açılmasını bekliyor. İnşallah bu cami, birçok hayra vesile olur.

Kaynak
beaconmosqueaboutislam

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu