CamiAlmanyaBi' Dünya ListeBruneiEndonezyaFasMalezyaSuudi Arabistan

Su Üzerine Kurulmuş Dünyanın En Güzel 10 Camisi

Gözlerinizi kapatın ve namazınızı bitirip selam verdiğiniz ana gidin. O huzurlu anlardan biraz sonra caminin çıkışındasınız. Burnunuzda denizin kokusunu, teninizde meltem rüzgarını hissediyorsunuz ve şükredip gökyüzüne kaldırıyorsunuz başınızı. İşte üstünüzde gökyüzü altınızda suyun eşsiz mavisiyle bu harika mimarili camilerin birlikteliği, dikkat çeken manzaralar sunuyor. Gelin bu güzellikleri hep birlikte inceleyelim.

Kota Kinabalu Camii

Kota Kinabalu Camii

Malezya’da bulunan su üzerine kurulu en ünlü camilerden biri. Yapımına 1992 yılında başlanmış, 2000 yılında ise resmi olarak açılmıştır.Tasarımında Mescid-i Nebevi motifleri hakimdir. İlk bakışta dikkat çeken mavi ve altın renkli kubbesiyle meşhurdur.

Rahman Cami

Rahman Cami

Suudi Arabistan’ın Cidde şehrinde bulunan Rahman Camii ise Kızıldeniz üzerine kuruludur. Tasarımında eski ve yeni mimari tarz kullanılmıştır. Camiyi ayrıcalıklı kılan ise modern teknolojisi ve ses sistemlerini barındırmasıdır.

Kristal Camii

Kristal Camii

Malezya’da bulunan Kristal Camii 2000 yılında inşa edilmiştir. Yüzeyi çelik, cam ve kristalle kaplıdır. Suya akseden minareleri de kristal kullanılarak yapılmıştır. Ayrıca 4 minaresi ve çok sayıda kubbesi bulunan caminin şaşırtan özelliğiyse teknolojik altyapı ve kablosuz internet erişim hizmetidir.

Sultan Ömer Ali Seyfeddin Camii

Sultan Omer Ali Seyfeddin Camii

Brunei’de bulunan bu cami ise altın kubbesiyle öne çıkıyor. Brunei Nehri üzerine yapılmış, yapay lagün kenarına inşa edilmiştir. Ayrıca bahçesi, etrafındaki çeşitli bitkileriyle de dikkat çekiyor.

Schwetzinger Camii

Schwetzinger Camii

Almanya’da Schwetzinger Kalesi’nin içine inşa edilen ilk camidir. Fransız mimar Nicolas de Pigage tarafından tasarlanan bu ibadethane, ülkedeki doğulu tarzda yapılmış en geniş camidir. Ayrıca Avrupa‘nın 18. yüzyılda inşa edilip günümüzde ayakta kalan tek camisi olması yönüyle de dikkat çekiyor.

Nur Camii

Nur Camii

1968 yılında yapımı tamamlanan Nur Camii, Endonezya’nın en büyük camisidir. Malay, Türk, Hint ve Arap mimarisinin ögelerini barındıran ibadethanede, 4500 kişi rahatlıkla ibadet edebiliyor. Ayrıca 1973 yılına kadar Usul el-Din Devlet İslami Araştırmaları Enstitüsü’nün kampüsü olan cami, Taç Mahal’in mimarisine benzemesiyle de dikkat çekiyor.

Putra Camii

Putra Camii

Malezya’nın en önemli camilerinden biri olan pembe granitin kullanıldığı kubbesiyle dikkat çeken cami, İslam’ın beş şartını temsilen beş katlı olarak inşa edilmiştir. Mescid bölümü, balkonları, avlusu, derslikleri ve etkinlik alanlarıyla 15.000 kişi burada huzurla vakit geçirebiliyor.

Tuanku Mizan Zeynel Abidin Camii

Tuanku Mizan Zeynel Abidin Camii

Putrajaya Nehri’nin yanına kurulan camii, Malezya’nın simgelerinden biri. 2010’da ibadete açılan Zeynel Abidin Camii, aynı zamanda Demir Camii olarak da biliniyor. Ayrıca ibadethanenin bahçesinde, yağmurlu günlerde insanların rahatça namaz kılabileceği bir alan da bulunuyor.

II. Hasan Camii

II. Hasan Camii

Atlas Okyanusu’nun kıyısına inşa edilen cami, Fas’ın simgelerinden biridir. Aynı anda 25.000 kişinin cami içinde 80.000 kişinin avluda namaz kılmasına olanak verecek derecede geniş olan caminin minaresi, 210 metrelik uzunluğu ile dünyanın en uzun minaresidir.

Üryanizade Ahmet Esat Efendi Camii

Uryanizade Ahmet Esat Efendi Camii

Son camimiz ise İstanbul’dan. II. Abdülhamit döneminde Kuzguncuk’ta inşa edilen caminin, 40 günde tamamlandığına dair rivayetler mevcut. Ahşap minaresiyle dikkat çeken cami, atmosferi ve Boğaz’ın eşsiz manzarası vesilesiyle, buraya gelen ziyaretçilere her vakit huzurlu anlar yaşatıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu