Etkinlik-Konferansİngiltere

Birmingham’da İlk Helal Pazar

Birmingham’da 12 Şubat’ta bölgede ilk defa helal gıda ürünleri satan bir akşam pazarı açıldı. Pazarın atmosferini çeşitli kokular, renkler ve sesler doldurdu. Bu pazarda el yapımı ürünler sergileniyor. Dünya mutfağından farklı tatları barındıran, çocukların eğlenebileceği ve aynı zamanda, hayır işleri için para toplanmasına yardımcı olan muhteşem bir organizasyon oldu.

Pazarın yemek bölümünde; Malezya, Pakistan, Türkiye, Fas, Hint ve İngiliz gibi daha birçok kültürden yemeklerin yer aldığı stantlar mevcut. Taze pişmiş, doyurucu dünya yemekleri sunan 45’e kadar satıcı bulunuyor. Ayrıca tezgahlarda oldukça güzel süslenmiş tatlılar, büyük tencerelerde çeşitli yahniler, helal yemekler yüzlerce ziyaretçinin ilgisini çeken en önemli nokta oldu. Birmingham’ın dört bir yanından aileleri ağırlayan Helal Gıda Akşam Pazarı’nda yemek tezgahlarının yanı sıra çocuklar için ücretsiz açık hava sineması da yer aldı. Pazarda ayrıca çocukları eğlendirmek için çeşitli oyuncaklar bulunuyor ve yüz boyama etkinliklerine yer veriliyor.

Pazar, Müslümanların Bir Araya Gelmesi İçin Bir Vesile Oldu

Tamamı Müslüman olmayan ülkelerde bu tür organizasyonlar büyük heyecanla karşılanıyor ve oldukça özen gösteriliyor. Kurulan bu pazarın haberini alan ve Birmingham dışında yaşayan pek çok insan organizasyona adeta akın etti. Belki tanıdık bir tat aramak belki de ortak dertlere sahip birilerini bulmak onların mutlu olmalarını sağladı. Ayrıca pazara sadece Müslümanlar değil, bölgede yaşayan Müslüman ailelerin farklı dinlere mensup komşuları da ziyarette bulundu. Pazar, hem birliği hem de beraberliği yansıtan sevimli bir organizasyon oldu.

“Bir pazarın insanları yemek ve kültürümüzle tanıştırabilmesi harika.”

Birmingham‘da bir Pencap sokak yemeği hazırlığı işleten Pakistanlı bir çift olan Seyyide Şah ve Aliya Rahmi: “Bu pazarın hoş karşılanmasını beklemiyorduk. Bu pazar çok kalabalık. Böyle bir pazarın insanları yemek ve kültürümüzle tanıştırabilmesi ve başkalarının lezzetli ve renkli yemeklerimizi tatmalarına olanak sağlaması harika. Yemeğimizi yiyenlerin çoğu gelecekte müşterimiz olacak.” dediler.  

Yeni mezun olan 22 yaşındaki Anisa Tarık da şekerleme işini tanıtmak için pazarı iyi bir fırsat olarak gördü: “10 yaşımdan beri şekerlemeyi hep sevmişimdir ama pasta pazarının çok doygun olduğunu fark ettim. Bu yüzden farklı bir şey yapmaya ve çerezleri seçmeye karar verdim. Zamanla kurabiyeler, kurabiye kavanozları ve kurabiye kapları gibi fikirler ürettim. Helal işletmelerinizi, ürünlerinizi ve yiyeceklerinizi sergilemek ve özellikle Birmingham’da ve ülke genelinde yerel ve bağımsız şirketleri desteklemek iyi bir fikir oldu.”

Helal ürünlerin yer aldığı Birmingham’ın ilk akşam pazarı 27 Şubat’tan 12 Mart 2022 tarihine kadar açık olacak.

Kaynak
aboutislambirminghammail

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu