Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
CamiHaberlerJaponyaNamazSpor

Olimpiyatlar İçin Mobil Mescitler Hazırlattılar

Dünyanın en büyük spor organizasyonu yaklaşırken; Tokyo, binlerce Müslüman atletin ve seyircinin 2020 yılında Japonya’da düzenlenecek olan Tokyo Olimpiyatları ve Paralimpik Olimpiyatı süresince faydalanabileceği mobil mescitler tesis ediyor.

Organizator Heyet,  24 Temmuz’da NHK kanalına: “Mescitler, stadyum ve diğer müsabaka sahaları hariç olmak üzere, atletlerin muhitlerinde kullanılabilir olacak. açıklamasını  yaptı.

Tokyo’daki Yaz Olimpiyatlari 24 Temmuz’dan, 9 Ağustos’a kadar sürecek. Elliden fazla Müslüman ülke ve diğer ülkelerden yüzlerce atlet organizasyonda yer alacak.

Proje üzerinde çalışan firmalar grubu, Aichi-Toyota şehrinde, Pazartesi günü bir cami modelini seyre açtı. Bu mescit fonksiyonlu tırlar, 900 bin Amerikan dolarına mâl oluyor, fakat, grup, maliyeti düşürmeyi hedefliyor.

Mobil Mescit 1
 

Grup, bir tırı, iki yanindan genişletecek birer konteyner ile destekli hâle getiriyor. Klimalı bu mescide elli kişi sığabiliyor. Mühendisler, bir de her araca kıble pusulası eklemeyi planlıyor.

Proje şefi Yasuharu Inoue:

Hem atletlerin hem de izleyicilerin ibadet edebilecekleri bir mekan oluşturabilmeyi umuyoruz.

şeklinde açıklama yaptı.

Şirketin patronu, Tetsuro Akimoto: “Umuyoruz bu tırlar, Olimpik ve Paralimpik Olimpiyatlari süresince aktif bulunmakla, Japon misafirperverliğini en güzel biçimde yansıtacaktır.” açıklamasında bulundu.

Pew Araştırma Merkezi’nin beyanına göre 2010 yılındaki Japonya’da müslüman nüfus 185.000’ dir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu