Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
RamazanKanadaYardım Faaliyetleri

Kanada’nın En Eski Camisi’nden İhtiyaç Sahiplerine

İslami takvimde en kutsal ay olan Ramazan, oruç tutmanın yanı sıra verme ayıdır. Cömertlik ve yardımlaşmaya İslam’da çok önem verilir, ancak Ramazan ayında yardımlaşmanın daha özel bir yeri vardır. Bu mübarek oruç ayında ayında işlediğimiz iyi amellerimizin değerleri daha da artar. Bu haberimizde sizlere Kanadalı Müslümanların ihtiyaç sahibi insanlara Ramazan-ı Şerif’te düzenlemiş oldukları yardım etkinliğinden bahsedeceğiz. 

Ramazan şerefli ve mübarek bir aydır ve cömertliğin mükâfatı onun içinde çoğalır. 

Hz. Muhammed (s.a.v)

Kanada’nın Edmonton şehrindeki Al-Rashid Cami’nden gönüllüler; ihtiyaç sahiplerine Ramazan kutlamaları hissi vererek, ücretsiz yiyecek ve kıyafet dağıttı. Boyle Street Plaza’da (Boyle Cadde Plaza) düzenlenen etkinlikte onlarca kişiye yardım sunuldu. 

Kanada'da yardım faaliyeti

Etkinlik; Kanada’da Müslümanlar tarafından, İslam bilincini yaymak ve yoksul olanlara sadaka vermek için her yıl mübarek Ramazan ayında düzenleniyor. Bu etkinliğin düzenlenmesinde aktif görev alan caminin iletişim koordinatörü Maryam Lary, “Seviyoruz ve geri vermeye çalışıyoruz.” şeklinde tanımlıyor.

Kanadalı Müslüman Lary; Ramazan’ın, iyiliği yaymak ve başkalarıyla bir topluluk duygusunu paylaşmakla ilgili olduğunu belirtiyor. Bu yüzden bunu insanlara iletmek ve insanlarla bağlantı kurmanın kendileri için çok önemli olduğunu vurguluyor.

Kanada‘nın en eski camisindeki gönüllü insanların hepimize örnek olacak nitelikteki yaptıkları infaktan bahsettik. Benim en çok hoşuma giden nokta; Kanadalı Müslüman kardeşlerimizin şehirlerindeki camilerini diri, aktif tutması oldu. Böylesine güzel bir faaliyeti camilerde yapmak; Müslüman olmayan insanların da camiyle, İslam ile tanışmasına vesile olması ve huzurlu atmosfere sahip camilerde insanların birbiriyle yardımlaşması açısından çok önemli. Bizim de camilerimizde tıpkı Kanadalı Müslümanlar gibi birbirimizle daha çok iletişim halinde olmamız, yardımlaşmamız duasıyla.. 

Kaynak
AboutIslam

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu