Haberler

Meksika’daki Müslüman Öğrencilerin Gazze Yardımı

Ümmet, Müslümanların tamamı anlamına gelen bir kavramdır. Peki ümmet denilince aklımıza neler geliyor daha önce hiç düşünmüş müydünüz? Peygamber Efendimiz ümmeti anlatırken bir vücuda benzetiyor.  

Mü’minler birbirlerini sevmekte, birbirlerine acımakta ve birbirlerini korumakta bir vücuda benzerler. Vücudun bir uzvu hasta olduğu zaman, diğer uzuvlar da bu sebeple uykusuzluğa ve ateşli hastalığa tutulurlar. (Buhârî, Edeb 27; Müslim, Birr 66) 

Nasıl ki bir uzvumuz hasta olduğunda vücudumuzdaki başka bir uzvumuzda bundan etkilenip hasta oluyorsa bizlerin de bir Müslüman kardeşimizin canı yandığında canımızın yanması, Müslümanların yaralarına merhem olmamız gerekiyor. Bildiğiniz üzere Filistin uzun bir süredir işgal altında, özellikle son yaşananlardan sonra Filistin’de Müslüman kardeşlerimiz hepimizi derinden sarsan kayıplar verdiler. Bu haberimizde sizlere Meksikalı Müslüman öğrencilerin düzenlemiş olduğu, Filistin’deki Müslümanlara destek için yapılan kültür gecesi etkinliğinden bahsedeceğiz. Gelin birlikte haberin devamına göz atalım. 

New Mexico Üniversitesi’ndeki Müslüman öğrenciler, her yıl düzenlenen Hayırseverlik Haftası’nı kutlamak ve Gazze’deki insanlara destek göstermek için geçtiğimiz hafta bir araya geldi. Yardım Haftası, uluslararası bir insani yardım kuruluşu olan Islamic Relief(İslami Yardım) tarafından düzenlendi. Islamic Relief aynı zamanda doğal afetlerden sonra insanlara yardım, gıda güvenliği ve yetim desteği sağlayan bir kuruluş. 

Kültür Şöleni 

Müslüman Öğrenci Derneği(MSA) ve Dünya Derneği tarafından 29 Ekim’de düzenlenen kültür şöleninde eğitim, Suriye’ye yardım ve Gazze’deki çocuklara yardım konuları ele alındı. Kültür Gecesi’nde katılımcılar kendi kültürlerinden geleneksel yemekleri, takıları ve kıyafetleri sergilediler ve kültür gecesi etkinliği o hafta düzenlenen en büyük etkinlik oldu. Etkinlikte, Irak Shariya(Irak’a ait bir çeşit erişte), Pakistan Tavuğu Biryani ve Suriye Falafel’i de dahil olmak üzere katılımcılardan çeşitli geleneksel yemekler öne çıkarıldı. 

Bir topluluk gönüllüsü olan Sheymah Thabata;

Tüm para Orta Doğu’nun çocuklarına, ama en çok da mücadele eden Gazzelilere gidiyor. 

Müslümanları Birleştirme Hedefi 

MSA Başkan Yardımcısı ve Dünya Derneği Kurucu Ortağı Mutazz Jaber, etkinliğin önümüzdeki yıl için hedefler belirlemeyi ve bunların başında toplumu birleştirmeyi amaçladığını söyledi. 

Mutazz Jaber sözlerine şunları ekledi: 

İnsanlar nereden geldiklerini sergileyebiliyor, kültürlerini sergileyebiliyorlar. Pek çok insan yeterince temsil edilmediğini hissediyor ve onlar için (paylaşacakları) bir çıkış noktasının olmasının önemli olduğunu hissettik. MSA’nın misyonu, ister kuzey kampüste bir yüksek lisans öğrencisi olsun, ister Lobo olarak yıllarına yeni başlayan bir lisans öğrencisi olsun, kampüsteki Müslümanları birleştirmektir.

Filistin’de zulüm altındaki Müslümanlara bir nebze de olsa destek olabilmek için Meksika’da bu etkinliği düzenleyen Müslüman gençlerin bu davranışı Efendimiz(s.a.v)’in Müslümanlar bir vücut gibidir hadisine bir örnek teşkil ediyor. Meksika’da Filistin için ellerinden geleni yapmaya çalışan Müslüman gençler gibi tüm Müslümanların da ümmet için elinden geleni yapması duasıyla…

Kaynak
AboutIslam

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu