Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Haberler

Naperville’de İlk Helal Festival

Dünya farklılıkların vatanı. Irk, cins, dil, din, kültür gibi pek çok mesele de kapsamlı bir çeşitlilik barındırdığımız gerçeğinin yanı sıra kaçınılmaz bir gerçeklik daha mevcut: Hepimiz aynı dünyanın çatısı altında nefes alıp veriyoruz, ekmeğini yiyip suyunu içiyoruz. Bu haberimizin konusu ise farklılıklarımızı bir araya getirme amacıyla Naperville’de yapılacak olan ilk helal festivali.

ABD-Naperville’deki Müslüman cemaat, zengin kültürel miraslarını, yemeklerini, sanatlarını sergileyecekleri şehrin ilk helal festivali için önümüzdeki ay bir araya geliyor. Chicago Tribne’nin bildirdiğine göre, Naperville Helal Festivali, Frontier Park’ta 5 Ağustos günü öğle vakitlerinde başlayıp akşam sekizde son bulacak.

Naperville’nin bir sakini olan ve aynı zamanda festivalin organizatörü Shafeek Abubaker, festivalin amacının sadece Chicago’dan Müslümanları getirmek olmadığını, aynı zamanda Naperville’den ve yakın çevrelerden gelip festivalin tadını çıkaran ve birbirleriyle tanışan insanları da kapsadığını dile getirdi. “Gelip eğlenmek ve birbirimizi tanımak, böylece sahip olduğumuz bazı önyargıların gizemini de çözebiliriz.” diyerek festivalin asıl amacını dile getirdi.

Her inanç ve kökenden insanlara kapılarını açan festival, toplum birliğini güçlendirmeyi, inançlar arası anlayış ve saygı köprülerini kurmayı amaçlıyor.  Bunların yanı sıra, Abubaker festivali Müslüman işletmeleri, endüstrileri teşvik etmek ve küçük işletmeleri destekleyerek toplum içerisinde girişimciliği arttırmak için bir fırsat olarak değerlendiriyor.

Helal Mutfak

Sebze

Abubaker, Amerikan yemekleri de dahil olmak üzere çok sayıda helal mutfak seçeneğinin olacağını söyledi. “Amerika’da doğup büyümüş ve dolayısıyla lezzet algısı da buraya göre gelişmiş, Hindistan veya Pakistan’daki lezzetlere alışkın olmayan pek çok insan var.” diye ifade etti. Abubaker festivalin bu yılki başarısını arttırmayı ve gelecek yıl da festivali daha da büyütmeyi umuyor.

Bu birkaç yıl alacak. Gelecek yıl için evrakları zaten teslim ettim, dolayısıyla buna devam edeceğiz. Tarih değişebilir onu henüz sonuçlandırmadık. Ancak bu festivali her yıl yapacağız.” dedi. 

Bu yılın başlarında, Kuzey Karolina Müslüman Festivali, toplulukları birbirleriyle kaynaştırmak için yüzlerce insanı bir araya getirdi. Geçen aralık ayında ise Cambridge- Ontario’daki İslam merkezi, komşularını oyunlar, hediyeler ve daha fazlasıyla dolu, eğlenceli vakitler geçirdikleri her yıl düzenlenen Aile Eğlencesi Gecesine davet etti. Ayrıca Greater Lansing’te İslam Merkezi, sergiler ve yemekler aracılığıyla farklı kültürleri bir araya getirmek için Selam- Barış Festivali’ne ev sahipliği yaptı.

İnsanlar yeryüzünün halifesi olarak yaratılmıştır.” (Bakara Süresi, 30) Dolayısıyla üzerimize düşen farklılıklarımızla dünyada güzellikle yaşama gayreti içerisinde bulunmak çünkü farklılıklarımızla zenginleşiriz. Haberimizde yer verdiğimiz festivaller de bunun örnekleri.  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu