HaberlerSağlıkTürkiye

Sağlık Çalışanlarına Moral: Vefa Çiçekleri

Öyle anlar olur ki, ince bir düşünce tüm yükü indirebilir sırtlardan. Bir insan tüm derdi unutturur, bir kelime tüm ihtiyacı karşılar belki de. Bu haberimizde o mühim kelimemiz ‘vefa’ olacak. Yüze bir tebessüm bırakırken, gözleri de yaşartan vefa…

Yine milletçe, yine beraber üzüldüğümüz ama her zamankinden farklı olarak yaralarımızı sarmak için bir araya gelemediğimiz günlerdeyiz. Kalpleri birlikte çarpan, acıyı tatlıyı paylaşan, dertleri birlikte yüklenip birbirine ağlayan bir millet için kat kat zorlaşıyor mesafeli günler. Ve vefa, imanın olmazsa olmazı vefa, zaten son derece mühim olan vefa; böyle günlerde daha da anlamlı, daha da tatlı oluyor.

Salgın hastalıkla mücadele gece gündüz sürerken; birbirimize, birbirimizin yüreklerine dokunamadıkça, yaralarımızın derinleştiğini fark ediyoruz. İşte tam da bu noktada vefa, gülümsetmeye devam eden nadir güzelliklerden biri oluyor. Çünkü yüreklerin derinlerine dokunabilen ve hatta yürekler arasında köprü kurabilen bir mefhum bu. Şimdi sizlerle bir vefa örneğini; sağlık görevlilerinin güçlerine güç katmak için moral götüren güzel insanları konuşacağız.

Moral Aşılayan Vefa Çiçekleri

Moral Asilayan Vefa Cicekleri
Sağlık Çalışanlarına Moral: Vefa Çiçekleri 1

Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Covid-19 ile mücadele edilen bu dönemde, birkaç güzel insan ile çiçeklendi. Aziz Mahmud Hüdâyi Vakfı ve Genç Derneği gönüllüleri, sağlık çalışanlarına bir teşekkür nişanesi sayarak hazırladıkları hediyelerle hastaneye gittiler. “Vefa çiçekleri” ismini verdikleri paketlerle; virüsle birebir temasta olup yılmadan çalışan sağlıkçıların yorgunluklarını gidermek, yüzlerini güldürmek, acılarını dindirmek istediler. İçinde çiçek, çikolata ve dergi de bulunan yüzlerce paketi takdim ederken; minnettarlıklarını da ifade ettiler.

Aziz Mahmûd Hüdâyi Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Serdar Eryılmaz, “Özellikle salgınla mücadele eden sağlık görevlilerimize hem millet olarak hem de camiamız olarak minnettarız ve onun teşekkürünü sunmak için buradayız.” dedi. Uluslararası Genç Derneği Başkanı Süleyman Ragıp Yazıcılar ise çalışma hakkında şunları söyledi:

“Nasıl ki bir savaşta ordumuz milletimizin duasını alıyorsa, bugün de aslında salgın hastalıkla mücadelede sağlık çalışanları adeta en önde savaşıyorlar ve dualarımız bu kez de onlarla… Millet olarak ve hususen gençler olarak bir teşekkür niyetiyle, bir moral niyetiyle çam sakızı çoban armağanı vefa çiçeklerimizle onların yanında olmak istedik.”

Vefa cicekleri
Sağlık Çalışanlarına Moral: Vefa Çiçekleri 2

Hastane başhekimi Doç. Dr. Necdet Sağlam, getirilen hediyeler için teşekkür ederken, başhekim yardımcısı Bayram Eryılmaz da “Hastanemizde ailesini, çocuklarını ve kendisini riske atarak hizmet veren sağlık çalışanlarımız büyük fedakarlık yapmaktadır. Bugün böyle güzel düşüncelerle hediyeler getiren gönüllü arkadaşlar bizi çok mutlu etti. Bizi anladığınız için teşekkür ediyoruz.” diyerek duygularını ifade etti.

Örnekliğiyle ve sözleriyle çok kez yüzümüzü güldüren büyüğümüz Uluslararası GENÇ Derneği Başkanı Süleyman Ragıp Yazıcıların da belirttiği; sağlık alanında duyduğumuz olumsuz haberlerin aksine güzel haberleri çoğaltmak konusundaki niyeti, yine bir örnek niteliğinde ve amacına ulaşıp umutları yeşertmekte…

Daha nicesine vesile olacak bu vefa örneğinde emeği olan herkese şükranlarımızı iletirken, kayıtlarıyla bu güzel anlara ve güzel insanlara bizleri de şahit kılan Genç Derneği medya ekibine de teşekkür ediyoruz. İçinden çıkmak için uğraştığımız olumsuz duyguları, güzel işleri yayarak -uzaktan da olsa- yine hep birlikte atlatacağımıza inanıyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu