Amerika Birleşik DevletleriEğitimHaberler

Wisconsin’de Gençlik Merkezi Açıldı

ABD’nin Wisconsin eyaletine bağlı Milwaukee şehrinde İslami bir hayır kurumu gençleri sokaklardaki tüm olumsuzluklardan uzaklaştırmak için şehrin kuzey yakasında bir gençlik merkezi açtı. Ma’ruf adlı kurumun başkan yardımcılığını ve aynı zamanda icra müdürlüğünü yürüten Elhadji Ba, konuyla alakalı olarak “Biz bunu inancımızın bir gereği olarak yapıyoruz” açıklamasında bulundu.

Ma’ruf’un ilk etabı 2009 yılında açıldı. Elhadji Ba’nın açıklamalarına göre birkaç yıl önce kurumda  alınan bir karar doğrultusunda, birçok imkandan yoksun olan mahallelerini kalkındırmaya yönelik faaliyetlere başlandı. Bu amaçlarına uygun olarak Baraka Bahçeleri civarını ağaçlandırma çalışmalarından tutun da mültecilere yardım ve hatta mahalle çevresinin temizlenmesine kadar birçok çalışmaya destek olundu.

Wiscon Genclik Merkezi

Binanın Kasım 2018’de tamamlanmasının ardından aralık ayında halka açık bir davet yapıldı. Ma’ruf, tüm yeni katılımcılar için düzenlenen bir oryantasyon programıyla  kapılarını yeni üyelerine açtı. İcra Kurulu Başkanı Ba, aralık ayından sonra okul sonrası yapılacak olan etkinlikler için bir program hazırladı.

Ma’ruf’ta gençler için bilardo masası, masa oyunları alanı ve spor salonu var. Bunun yanı sıra merkezde çocuklar için de özel dersler ve bilhassa STEM odaklı kurslar hazırlandı.

Etkinliklere oğlunu getiren Isabel Rodriguez, gençlik merkezi hakkında “Mahallemiz için çok büyük bir imkan sağladı.” diye konuştu.

İslam, Müslümanlara içinde yaşadıkları toplumu ıslah etmeyi ve komşularına  yardım etmeyi emreder.

Ma’ruf’un internet sitesinde yer alan şu cümle kurumun amaçlarını en iyi şekilde ifade ediyor:

“Ma’ruf kar amacı gütmeyen bir İslami hayır kurumu olup sosyal adaleti savunmak için yoksul bireylere, ailelere ve/veya topluluklara hizmet eder.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu