Amerika Birleşik DevletleriHaberlerRamazan

Amerikalı Müslümanlar Sahur Festivaline Hazırlanıyor

Ramazan ayı gelince Müslümanlar olarak içimizde büyük bir heyecan peyda olur. Ramazan’nın gölgesi bereketiyle üzerimize düştüğünde evlerimiz şenlenir. Evlerimize daha çok özenir süsleriz, kendimize çeki düzen veririz, camilerimiz dolar Müminler olarak aynı safta omuz omuza teravih kılarız, kalabalık iftarlar düzenleriz ümmet olmayı daha çok hissederiz bu mübarek ayda. Ramazan’ın gelmesine sevinmek Müminlik alametidir hatta Efendimiz (s.a.v) Ramazan’ın gelmesine sevinene cehennemin haram kılınacağını buyurmuştur. Bu haber yazımızda sizler için Bi’ Dünya Haber olarak Ramazan’ın gelişinin heyecanla karşılandığı Amerika’nın Dearborn ilçesindeki Müslüman kardeşlerimizin tüm Ramazan boyunca düzenleyeceği sahur festivali haberini hazırladık. Gelin birlikte Amerika’da bizlerle aynı Ramazan heyecanına sahip olan Mümin kardeşlerimizin sahur festivalini öğrenelim.

İslami takvimdeki en kutsal ay olan Mübarek Ramazan ayı, astronomik hesaplamalara göre 23 Mart Perşembe günü başladı. Ramazan için oldukça heyecan duyan Amerikalı Müslümanlar Efendimizin sahur hakkındaki hadisine örnek bir davranış sergileyerek Ramazan ayına özel sahur festivali düzenlediler.

Peygamber Efendimiz (Sallâllâhu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu:

“Sahur yapınız, zira sahurda bolluk ve bereket vardır.”
(Buhârî, Savm 20)  

Festival, 24 Mart Cuma günü Dearborn’daki Fairlane Şehir Merkezi’nin dışında başladı. Festival Ramazan ayı boyunca, her hafta sonu 22:30 – 03:00 saatleri arasında  faaliyette oluyor. 

Festival kurucusu Hassan Chami , “Çadırların ve yapıların yükseldiğini görmek çok heyecan verici, Isıtıcılarımız da var. Çadırın çevresinde dolaşan yaklaşık 50 ısıtıcımız var, bu havalandırmalar içeri giriyor. İnşallah burada 50-60 dereceye kadar çıkabiliyoruz. Planımız bu” diye ekledi.

Şehrin yılın en çok beklenen etkinliğinde, 18’i mal ve giyim, geri kalanı yiyecek ve tatlı olmak üzere 80 satıcı yer alıyor. Chami, uzun kuyruklar hakkında harika bir haberden bahsetti. İnsanların artık sırada bir saat beklemek zorunda olmadığını bir barkodu tarayarak ve ‘Let’s Halal‘ adlı web sitesi üzerinden çevrimiçi bir şekilde sipariş verebileceklerini ifade etti.

Festival kurucusu Hassan Chami, etkinliğin esas olarak Ramazan ayının oruç ayını gözlemleyecek Müslümanları hedef almasına rağmen, tüm inançların Ramazan’ın ruhunu paylaşmaya davetli olduğunu söyledi. 

Hassan Chami herkese acigiz

Amerikalı Müslüman Chami “Herkese açığız. Burada olmak için Müslüman olmanıza gerek yok. Burası inancımızı birlikte kutlamak, toplumlarımızda köprüler kurmak için bir yer ve herkese açığız.” dedi.

Festivale her giriş için 5 dolarlık bir nakit servis ücreti vardır ve toplanan tüm gelirler hayır kurumuna gönderilir. Dünya genelinde Müslümanlar Ramazan ayını büyük bir heyecanla kutluyor ve her bölgenin kendine has Ramazan’a özel bir etkinliği oluyor. Dearborn’daki Müslümanların düzenlediği sahur festivali bu etkinliklere bir örnekti. Bu Ramazan’da ümmet olma bilincimizin artması, Müslümanlar olarak birbirimize daha da çok kenetlenmemiz temennisiyle..

Kaynak
Aboutislam

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu