Bi' Dünya ListeEndonezyaMaldivlerMalezyaSeyahat

Yazın Hiç Sona Ermediği 3 Tatil Adası

Kristal berraklığında su, inanılmaz güzellikteki mercan resifleri ve çok sayıda yerel helal gıda ile bir cennet adasında tatili hepimiz hayal etmişizdir. Müslüman çoğunluğu olan bu cennet adaları seyahat etmeyi seven her Müslüman için mutlaka gezilecek yerler listesinde kendine bir yer edinmeli diye düşündük. Kendinizi aileniz ile birlikte rahat hissedeceğiniz bir tatil keşfine hadi gelin hep beraber çıkalım.

Lombok, Endonezya

Endonezya’da bulunan Lombok, sadece her köşede bir cami olduğu için 1.000 caminin adası olarak bilinir. ”Küçük su adaları” olarak adlandırılan Lombok, Lombok Boğazı ile Bali’den ayrılmakta. Bali’nin doğusundaki Lombok, daha ünlü komşusuna nazaran daha sessiz bir adadır. Geniş ormanlar, dokunulmamış plajlar ve açık hava etkinliklerinin tadını çıkarmak isterseniz Lombok tam size göre.

Ayrıca dağ Rinjani’de yürüyüş yaparken yükselen aktif yanardağının zirvesindeki mavi-yeşil  krater gölünü de görebilirsiniz. Lombok’un yemyeşil, dağlık iç kısmı ise yürüyüş ve bisiklet için biçilmiş kaftan.

Lombok, Endonezya
Lombok, Endonezya

Ne zaman gidilir?

Lombok adasına gitmek için en uygun dönem kuru sezonun olduğu Mayıs-Eylül ayları arasıdır.

Nasıl ulaşılır?

Türkiye’den direkt uçuş bulunmamaktadır. Türk Hava Yolları’nın aktarmalı uçuşları ile 15-20 saat arası süreli bir yolculukla adaya ulaşım sağlayabilirsiniz.

Maldivler

Ve gelelim hepimizin son zamanda çok konuştuğu meşhur “balayı adası” olarak anılan Maldivler’e. Maldivler 1192 mercan adasından oluşan bir ada ülkesi. Yerleşim bulunan 281 adanın sadece 96’sı turizm için kullanılıyor.

Maldivler halkının çoğunluğunu Müslümanlar oluşturduğundan dolayı mahremiyet ve özel yaşam konusunda çok hassaslar. Otel odaları buna uygun olarak tasarlanmış. 12. yüzyılda adaya gelen Arap tüccarlar sayesinde İslam dinini seçen Maldiv halkı zamanla Arapça olan birçok kelimeyi kendi dillerine eklemişler. Adaya ayak basar basmaz sizi karşılarken söylenen “Marhabaa” bunlardan sadece biri.

lombok ulaşım

Camilerin çoğu yerel mimari yapıyı korumak adına oluklu demir veya sazdan çatılı mercan taşından yapılmış. Maldiv esnafı dükkanlarını her ezan okunuşundan en geç 15 dakika sonra kapatır ve ibadet etmek için camilere akın eder. Bu yüzden alışveriş yaparken pazarlığınız uzadıysa namazınızı kaçırmaktan asla endişelenmenize gerek kalmaz.

Ne zaman gidilir?

Maldivler’i gezmek için en uygun dönem yoğun yağış ve yüksek sıcaklıkların etkilemediği Nisan-Mayıs aylarıdır.

Nasıl gidilir?

Direkt uçuş bulunmuyor. Doha veya Dubai aktarmalı Türk Hava Yolları’nın uçuşları mevcut.

Langkawi, Malezya

Malezya’da bulunan Langkawi, ismini, bölgede rastlanan kahverengi kartallardan almış. Malayca kartal anlamına gelen ‘helang’ ile Sanskritçe kahverengi taş anlamına gelen ‘kawi’ birleştirilmiş ve ada, ismine kavuşmuş. Adanın simgesi olan kahverengi kartalları görebilmek için Kilim Nehri’nde özel turlar düzenlenmekte ama oraya kadar gitmeden önce, Kartal Meydanı’ndaki dev kartal heykelini görmenizi tavsiye ederiz.

UNESCO tarafından korunan mangrov orman alanları ile doğa tüm güzelliğini sunarken, birbirinden güzel plajlarıyla da tatilcileri davet ediyor. Ayrıca Malezya mutfağı çok zengin ve farklı malzemeler kullanılsa da Türk damak zevkine uygun. Ve özellikle Langkawi, en lezzetli hem yerel hem de ulusal pazarların çoğuna ev sahipliği yapıyor. Adanın 28 camisi var ve bir Malezyalı ile bu güne kadar tanışma şansı yakalamışsanız eğer, gittiğiniz her yerde ne kadar hoş karşılanacağınızı biliyor olmalısınız.

maldivler

Üstelik Langkawi, gümrüksüz bir adadır, bu nedenle bu adadan ailenize ve arkadaşlarınıza çekinmeden bolca ufak hediyeler alabilirsiniz.

Ne zaman gidilir?

Ekvator çizgisine yakınlığı nedeniyle tropikal iklim altında olan adayı gezmek için en uygun zaman Kasım-Haziran ayları arasındadır.

Nasıl gidilir?

Yakın olan başkent Kuala Lumpur’a Türk Hava Yollarının direkt uçuşu bulunmakta. Başkente gittikten sonra şehire küçük uçaklarla aktarma yapabilirsiniz.

Keşfetmek duygusu hepimizin içinde yer alan önlenemez bir tutkuya dönüşmüş vaziyette. Siz de aynı zamanda rahatça ibadet edebileceğiniz cennetten bir köşede huzur dolu bir tatil yapmak istiyorsanız ve “Acaba ne kattılar yaparken, helal midir acaba?” dediğiniz yemekler olmamasını diliyorsanız önermiş olduğumuz bu adalar tam da size göre. İyi tatiller…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu