Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
HaberlerEngel TanımayanlarKültür-SanatMısır

İskenderiye’nin Sıra Dışı Fotoğrafçısı İsra İsmail Yusuf

Buradayım, duyuyor musunuz?”

Fotoğrafını çekmesi için poz verenler, kadrajını ayarlaması için görme engelli İsra İsmail Yusuf’a işte böyle sesleniyor. Fotoğraf tutkunu olan İsra İsmail Yusuf, kendini geliştirmek için Mısır’ın ikinci en büyük şehri olan İskenderiye’nin sahilinde yürüyenlerin, işçilerin ve sahilde vakit geçirenlerin fotoğraflarını çekiyor.

Doğuştan görme engelli olan İsra, fotoğrafını çekeceği kişilerin uzaklıklarını ve açılarını ayarlamak için ellerini kullanıyor. Daha sonra onlarla konuşup fotoğraflarını çekmek için kameranın başına geçiyor.

İsra İsmail Yusuf ve Fotoğrafçılık Eğitimi

Isra Ismail Yusuf Fotografcilik egitimi
İsra İsmail Yusuf

İsra, yaptığı işe olan sevgisini şöyle dile getiriyor:

Bu şekilde fotoğrafçılık yapmayı seçtim çünkü medya sektörünü çok seviyorum. Bölüme girebilmek için her yolu denedim. Ancak biliyordum ki fotoğrafçılık yetkinliğini kazanabilmem için de bir yol bulmam gerekti. Kendimi bu alanda daha fazla geliştirebilmek için fotoğrafçılık eğitimi kurslarını araştırmaya karar verdim. Araştırmalarım sonucu Halid Ferid hocanın kurduğu “Kad Al Tahady” girişimiyle tanıştım. Daha sonra hocayla görüştüm ve kabul edildim. Kendisinden bizzat eğitim almaya başladım. Başta bana fotoğraf çekmeyi telefonla öğreteceğini düşünüyordum. Fakat hoca bana kamera ile öğreteceğini söyleyince çok şaşırdım.

İsra İsmail Yusuf, Arap Dili ve Edebiyatı mezunu. İskenderiye’nin çeşitli noktalarında yaptığı çalışmalarının, medya sektörüne girip gazeteciliğe başlayabilmek adına yeterli tecrübeye sahip olabilmesi için katkı sağlamasını umuyor.

Gerçekten zor bir iş. Ancak fotoğrafçılığı daha iyi öğrendiğim, insanlarla bağ kurabildiğim, sevdiğim işi yaptığımı hissettiğim için burada, insanlarla bir arada olmayı ve tecrübe kazanmayı çok sevdim.

İsra’nın deniz kenarında fotoğrafını çektiği insanlardan sadece biri olan Rahmet Abdurrahman Hanım:

Seviyesi gerçekten çok iyi. Konumu ve açıyı belirlemek için ellerinden ve seslerimizden yararlanıyor. Allah onu muvaffak eylesin.

diyerek İsra için dua ve temennide bulundu. İsra’nın sınırları zorlayan bu girişimini ve çabasını biz de takdir ediyor, nicelerimize ilham olmasını diliyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu