Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
HaberlerEtkinlik-KonferansÜrdün

“Biz Okumayı Seviyoruz” Etkinliği

Okumak; geçmişimizi bilmek, geleceği öngörmek, zamanda kaybolmamak adına yapabileceğimiz en nitelikli eylemlerden biri kabul edilir. Kitaplar adeta bir zaman makinesi gibi bizi bulunduğumuz noktadan sonsuza sürüklerken yine tarihin en derinliklerine de götürebiliyor. İçinde bulunduğumuz bu teknoloji çağı bizden öncekilerin nasibini alamadığı, birçok farklı araçla bu yolculuğu bize sunarken, ne yazık ki gün geçtikçe okuma sevincimiz azalıyor ve sonunda gerçekleştirilmesi en güç hedeflerimize dönüşüyor. Kitap okumak sıkıcı, zor ve hantal bir sürece evriliyor.

Bu durum yalnızca biz yetişkinleri değil çocukları da derinden etkiliyor. Okuma dahi bilmeyen çocuk, dilediği oyuna erişip oynarken canının istemediği oyunu anında silme davranışı gösterebiliyor. Ancak maalesef okuma alışkanlığı teknoloji alışkanlığı gibi bu denli kolaylıkla kazanılmıyor. İşte bu noktada biz yetişkinlere ve okumayı dert edinenlere büyük sorumluluklar düşüyor.

Urdunde Okumayi Seviyoruz Etkinligi

Ürdün’ün kuzeybatısında bulunan ülkenin en büyük ikinci şehri İrdib’te Fatıma kardeşimiz bu durumu iyi gözlemleyenlerden olacak ki çocuklarda okuma sevgisini güçlendirmek isteğiyle “Okumayı Seviyoruz” projesini başlatmış. Kısıtlı imkânlarıyla çocuklara nasıl sesli şekilde okunacağına dair bir eğitim düzenlemiş. Şimdi köyünde 40’tan fazla çocuğa, yüksek sesle okuyarak onların hayal dünyasını renklendiriyor.

Bir başka kardeşimiz olan Nabila ise Ammanlı bir büyükanne ve torunlarına koşulsuz duyduğu sevgiyi ifade etmenin en güzel aracının, onlara dizlerinin dibinde masal anlatmak olduğunu belirtiyor. Nabila zamanla yalnızca torunları için değil, okumayı sevmelerini sağlamak için tüm çocuklara karşı kendini sorumlu hissetmeye başlamış. Oturduğu semtte birkaç sesli okuma çalışmasından sonra Nabila, birçok çocuğun eğlenceli ve ilginç hikayeleri dinlemekten büyük zevk aldığını fark etmiş ve hikayelerini yakındaki mahallelere taşımaya başlamış. Böylece nice Nabila ve Fatımalar “Okumayı Seviyoruz” programı çerçevesinde bir araya gelerek sesli okuyuculara dönüşmüşler. Birbirlerini okumanın incelikleri, çocuklara sesli kitap okuma, okuma sevgisi vb. birçok konuda desteklemiş. Bu sayede topluluklarında başarılı liderler ve okuyucular haline dönüşmüşler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu